Professionals

Al bekend met de studie, maar op zoek naar de juiste papieren? U kunt alles vinden onder het kopje ‘Documenten’.

Misschien heeft u in de praktijk wel eens te maken gehad met de doelgroep van de studie: zwangere vrouwen met depressieve klachten. Wellicht heeft u zich wel eens afgevraagd welke behandeling geïndiceerd is en of het gebruik van antidepressiva wel verantwoord is. Het ‘Bright up!’ team wil daarom de mogelijkheden van een alternatieve therapie onderzoeken: lichttherapie.

Het onderzoek is geïnitieerd vanuit het Erasmus MC en wordt in samenwerking met Philips uitgevoerd. Daarbij is er een samenwerking met een aantal verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen in de regio Rotterdam en omstreken. Met behulp van deze gezamenlijke inspanning willen wij een diverse groep vrouwen bereiken met verschillende achtergronden en leefomstandigheden. De studie wordt gesponsord door NWO (projectcode 058-14-003) en Philips.

Wat wordt er van u als professional verwacht?
Hoewel de meeste onderzoeksgerelateerde handelingen worden uitgevoerd door de onderzoekers van de ‘Bright up!’ studie, is de hulp van u als professional erg belangrijk. Uw hulp is belangrijk bij:
– Het doorgeven van de bevalling aan de onderzoeker.
– Het na de bevalling aanleveren van een aantal zwangerschap- en partusgegevens. Dit zijn gegevens zoals die ook aangeleverd dienen te worden aan de PRN.

Voor een beknopte samenvatting van het onderzoeksprotocol, kunt u contact opnemen met de onderzoeker.

Advertenties