Welkom

Welkom op de website van de ‘Bright up!’ studie!

Ben je zwanger? En heb je last van depressieve klachten? Dan zit je misschien met veel vragen.  Kunnen de depressieve klachten nadelig zijn voor mijn kindje? Moet ik misschien naar de dokter? Word ik dan behandeld en zo ja, waarmee dan?

Momenteel zijn er niet veel goed onderzochte mogelijkheden om depressieve klachten te behandelen tijdens de zwangerschap. Vaak wordt er antidepressieve medicatie voorgeschreven door de arts. Het is alleen niet helemaal duidelijk of dit gevolgen kan hebben voor je (ongeboren) kindje. Daarom is het belangrijk dat er andere therapieën worden onderzocht.

In de ‘Bright up!’ studie bestuderen we de effecten van een nieuwe therapie: lichttherapie. Deze therapie is al effectief gebleken in andere groepen, zoals ouderen en mensen met een winterdepressie. Ook zijn er weinig bijwerkingen. Daarom willen wij graag samen met jou onderzoeken of deze therapie ook een goede behandeling is voor tijdens de zwangerschap.

Meer info?
Kijk rustig rond op de website voor meer informatie over de studie en deelname. Ook houden we je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom de studie. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief! Ben je nieuwsgierig of heb je misschien nog vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ook voor professionals die geïnteresseerd zijn in de studie of die een cliënte hebben die deelneemt aan de studie, is er meer informatie te lezen onder het kopje ‘Professionals’.

Meedoen?
Wil je misschien meedoen aan de ‘Bright up!’ studie? Ben je tussen de 12 en 18 weken zwanger en heb je last van depressieve klachten? Stuur dan een e-mail naar b.bais@erasmusmc.nl en vermeld daarin je naam, je telefoonnummer en hoeveel weken je zwanger bent. Ook kan je het contactformulier op de website invullen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons.

Like de Facebook-pagina (www.facebook.com/brightupstudie) en volg ons op Twitter (www.twitter.com/brightupstudie) om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

Advertenties