lean orange belt

Een lean orange belt halen en wat je erover moet weten

grotere dingen? Ja? Heel goed! Dat betekent dat je ambitie én zelfvertrouwen hebt. Dat is ook wel nodig als je carrière wilt maken, dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel. Maar goed, je krijg je het voor elkaar om ‘grotere dingen’ te bereiken? Hoe ga jij degene worden die in de spotlight staat en het allemaal voor elkaar krijgt? Volgens ons en vele anderen begint het allemaal bij kennis en bij hard werken. Je moet weten wat je wilt, daar naar handelen en zorgen dat je weet wat je moet weten. Één mooie stap die je dan kunt zetten om je doelen te bereiken, is een lean orange belt halen. Dit is een fantastisch idee voor elke ambitieuze werknemer of ondernemer. Lees je mee? 

Wat is een lean orange belt? 

Een lean orange belt is een gradatie binnen lean, dat verklappen we je alvast. Maar goed, wat is lean dan? Nou, lean is een certificaat om processen te verbeteren en efficiënter te maken. Om dat certificaat te behalen, volg je een cursus van X aantal dagen. Je gaat dan slag met allerlei methoden, inzichten en technieken om dingen aan te pakken. Je zult leren hoe je projecten moet leiden, hoe je mensen efficiënter laat werken, hoe processen gestroomlijnder kunnen lopen en ga zo maar door. Kortom, na een lean orange belt gaat er een wereld voor je open. Je ziet alles helderder en weet precies waar het knelt als er problemen zijn. Jij bent die held of heldin die weet wat er gedaan moet worden en bovenal; hoe je het voor elkaar krijgt om alles als een geoliede machine te laten verlopen. Een lean orange belt is dan de laagste categorie en toont aan dat je over de basis beschikt. Daarna kun je nog een green en black belt halen! 

Waarom haal je lean belt?

Een lean orange belt zal een mooie aanvulling zijn op de kennis waar je al over beschikt. Je leert dingen vanuit een andere invalshoek te bekijken, je zult merken dat je processen makkelijker doorgrond en je kunt problemen makkelijker oplossen. Op deze manier ben je een waardevolle teamspeler, werknemer, ondernemer en aanwinst voor ieder project. Jouw betrokkenheid zal worden gewaardeerd en dat is mooi. Je kunt, om even in getallen te praten, meer vragen voor je diensten. Bovendien staat het goed op je cv (en LinkedIn) en ben je bezig met je ontwikkeling. Je geeft een boost aan je zelfvertrouwen, je geeft invulling aan je wens om ambitieuzer bezig te zijn en je hebt een goede opstap voor het doorleren. Misschien is dat voor een andere lean belt, misschien heb je wel genoeg aan een lean orange belt en wil je iets anders te weten komen. 

Haal je lean orange belt

Dus, wat rest je nu? Haal je lean orange belt! Je hoeft alleen nog maar een geschikt bedrijf te zoeken dat je begeleid in het behalen van de belt. Je moet dat gewoon doen zoals je dat met alles doet; aan mensen vragen en googelen.   

Wil je meer informatie over lean belt? Bekijk dan eens wat is lean voor meer informatie. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *