Studeren op latere leeftijd, wel of niet doen?

brightupstudie logo (7)

Men vraagt zich vaak af of ze te oud zijn om nog een studie op te pakken. Studeren gaat nu eenmaal heel anders als je wat ouder bent. Dit is voor veel mensen een reden om te twijfelen.

Je leven ziet er als je ouder bent heel anders uit en hierdoor wordt het studeren ook anders.

Zo heb je waarschijnlijk al gewerkt de afgelopen jaren en heb je misschien wel een gezin thuis. De kans is ook groot dat je al een lange tijd niet naar school bent geweest.

Het is voor de meeste mensen dan ook echt even wennen om weer in de schoolbanken te kruipen. Twijfel jij of je ook weer aan de studie gaat? Hieronder gaan we er wat uitgebreider in op studeren op latere leeftijd.

Is studeren op latere leeftijd een goed idee?

Studeren is natuurlijk altijd een goed idee. Je leert dingen en ontwikkelt jezelf. Dit is nooit een slecht idee en dus is studeren op latere leeftijd misschien anders, maar in veruit de meeste gevallen wel een goed idee.

Als je op leeftijd bent, dan kijk je heel anders naar het hele studiegebeuren. Je hebt al een poosje gewerkt, misschien een gezin en je bent een stuk volwassener waarschijnlijk.

Het kan goed zijn dat je eerst graag wilde beginnen met werken, of misschien wist je nog helemaal niet wat voor jou de goede functie is binnen de arbeidsmarkt. Dit kunnen goede redenen zijn om op latere leeftijd (verder) te studeren.

Het kan ook zo zijn dat je een goede baan hebt, maar je wil graag hogerop komen. Ook dat is een goede reden om op latere leeftijd te denken aan bijscholen.

Op latere leeftijd studeren, hoe werkt dat?

Als je op latere leeftijd wil studeren, dan gaat dit er heel anders uitzien dan je eerdere schoolcarrière. Verschillen beginnen al bij je eigen situatie.

Je hebt een ander leven en dit moet je nu combineren met school. Heb je kinderen? Dan kan het even schakelen zijn om alle ballen in de lucht te houden.

Sommige mensen kiezen voor een avondopleiding zodat ze overdag nog kunnen werken of voor de kinderen zorgen bijvoorbeeld.

brightupstudie logo (9)